Filistin’de Çocukların Ölümü: Yürek Burkan Bir Gerçeklik.

Filistin’deki çocukların hayatlarına son veren trajik olaylar dünya genelinde büyük bir endişe yaratıyor.

Son zamanlarda Filistin’de yaşanan çatışmalar ve şiddet olayları dünya genelinde büyük endişe yaratıyor. Bu çatışmaların sonucunda bir çok masum insan, özellikle de çocuklar hayatlarını kaybediyor. Bu durumda çocuklar güvenli bir ortamda büyüme haklarından mahrum kaldıkları gibi çatışmanın acımasız etkilerine de maruz kalmış durumdalar. Filistin’de yaşayan çocukların büyük bir kısmı travmatik olaylara tanık oldukları için piskolojik desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Filistin’deki çocukların eğitim hakları da ciddi şekilde etkilenmiş durumda okulların hasar görmesi veya güvenlik nedeni ile kapanması ve birçok masum çocuğun hayatlarını kaybetmesi nedeni ile eğitimlerini sürdürebilmeleri zorlaşıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan rapora göre:

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin isimleri, kimlik bilgileri ve yaşları yer alıyor. Bu rapora göre, 7 bin 28 kişinin 2 bin 913’ünü çocuklar oluşturuyor.

Bu saldırılarda hayatını kaybeden bebeklerin ve çocukların sayısı, 1 yaşını doldurmamış 133 bebek ve 3 yaşından küçük toplam 444 bebek yaşamını yitirdi. Ayrıca, 3 yaşındaki 171 çocuk, ilköğretim çağındaki 1527 çocuk ve lise çağındaki 523 çocuk da hayatını kaybetti.

Uluslararası toplum, bu duruma büyük bir endişeyle yaklaşıyor ve çocukların güvenliği için çözüm arayışları sürüyor.

Yorum bırakın