The Social Dilemma filmi Farkındalık Yarattı

Aksaray Üniversitesi iletişim fakültesi 3.’sü düzenlenen 21 Kasım Salı günü saat 14.00’da gerçekleşen Sosyal Dilemma film gösterisi, büyük ilgi gördü. Sosyal medyanın bağımlılık, gizlilik ihlalleri ve manipülasyon gibi konularını anlatan bu film, katılımcılara düşündürücü bir deneyim yaşattı.

Film, sosyal medyanın etkilerini ve teknolojinin insanların yaşamlarına müdahalesini ele almaktadır. Aslında filmin konusu İnsanların kişisel verilerinin nasıl kullanıldığını bizlere göstermeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda Sosyal Dilemma filmi sosyal medya platformlarının çalışma prensiplerini anlatmaktadır. Bu nedenle filmin amacı teknoloji kullanımı konusunda bizlere daha bilinçli olmamız konusunda çağrıda bulunmaktadır.

“Sosyal medya bir uyuşturucu”

Filimde adı geçen “Sosyal medya bir uyuşturucu” kelimesi daha çok bir mecaz olarak kullanılmaktadır. Sosyal medya, bazı insanlar için bağımlılık olabilir ancak bir uyuşturucu olarak nitelendirilmektedir. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, sosyal medyanın kullanımının zaman yönetimi, psikolojik etkiler ve kişisel gizlilik konularında dikkatli olmayı gerektirdiğini göstermektedir

“Teknoloji bazı insanlar için bağımlılık benzeri Etkileri olan bir araçtır”

Günümüzde sürekli olarak teknolojiye maruz kalkmaktayız. Tüm dünyada insanlar vakitlerinin çoğunu akıllı telefonlar, sosyal medya ve diğer dijital platformlar gibi ortamlarda harcamaktadırlar. Bu durum, bazı insanların teknolojiye aşırı bağımlı hale gelmesine ve gerçek dünyadaki ilişkileri, kesmelerine neden olmaktadır. İnsanların daha çok teknolojiye bağımlı olma sebeplerinden bir tanesi ise sürekli değişen gelişen içerikler yer almaktadır.

‘’Ürüne para ödemiyorsanız ürün sizsinizdir.’’
İnsanlar kullanmadıkları ürüne para vermediği sürece o parayı reklam verenler ödemektedir. Yani müşteri reklam insanlar satılan üründür.

Önemli olan, teknolojiyi bilinçli bir şekilde kullanmak ve dengeyi korumaktır.

Yorum bırakın